Bäst att anlita en professionell målare när man ska måla om huset i Göteborg

Sol och vind sliter hårt på fasader i Göteborg. Börjar färgen flagna kan fastigheten drabbas av fuktskador. Se därför till att boka in en målare i god tid.

En välskött och snygg fasad är nog de flesta husägares högsta dröm. Men färgen på fasaden är också till för att skydda fasaden från väta. Börjar färgen flagna eller om fasaden spricker kan fukt leta sig in och orsaka röta eller mögelskador. Därför gäller det att inte vänta för länge med att måla om fasaden.

Viktigt vid fasadmålning är grundarbetet och att man skrapar bort all lös färg innan man lägger på ny. Har något virke drabbats av röta måste man även byta ut detta och sedan grundmåla det nya virket. Detta eftersom den slutliga färgen annars inte kommer att fästa ordentligt.

Så hittar man rätt målare

Att måla om en fasad tar tid och man kan heller inte måla när det regnar och är kallt, men inte heller i gassande solsken. Därför måste man se till att boka in en målerifirma i god tid inför säsongen. Men självklart ska man jämföra priser genom att ta in offerter från olika målare i Göteborg.

Fast det är också viktigt att hitta en målare som inte slarvar med förarbetet och som bara målar med kvalitetsfärg. Detta eftersom man då kommer få en fasad som håller mycket längre. Därför kan det vara bra att även be målaren om referenser från tidigare kunder.