Golvslipning i Stockholm förlänger parkettens livslängd

Med golvslipning kan man förlänga parkettens livslängd. Men hur ofta ska man egentligen slipa om ett parkettgolv i Stockholm och hur väljer man ytbehandling?

Ett slitet parkettgolv mår bra av att slipas om eftersom reporna gör att ytbehandlingen inte längre skyddar det som det ska. Gör man inget åt golvet kan smuts och väta tränga in i träet och missfärga det. Golvet kommer också att slitas ner snabbt. Slipar man i stället om parketten och ger den en ny ytbehandling så förlänger man golvets livslängd.

Hur ofta man behöver slipa om ett parkettgolv beror ofta på hur rummet används och hur stort slitaget är på golvet. Men även vilket träslag som golvet är gjort av har betydelse. Hårdare trägolv av exempelvis ek behöver bara slipas vart tionde år medan en parkett av ett mjukare träslag som furu behöver göras vid kanske vart femte år.

Viktigt med ytbehandling efter golvslipning

Vill man utföra en parkettslipning ska man ta hjälp av ett professionellt företag i Stockholm som är specialiserade på golvtypen. Då kan man även få hjälp med att byta eventuella skadade parkettstavar men också att välja rätt ytbehandling. Efterbehandlingen ska skydda golvet mot slitage och man kan välja mellan lack, vax och olja.

Är det ett parkettgolv i ett kök som ska slipas och efterbehandlas passar det bäst med en golvvax. Detta eftersom golvet i köket ofta slits ojämnt och det går att vaxa om en parkett utan att slipa om den. Både vax och lack finns med olika grader av glans, från högblank till matt.

Publicerat den
Kategoriserat som Golv