Gör i ordning sovrummet

Sovrummet är en plats där man behöver lugn och ro. Hur ditt sovrum ser ut kan faktiskt påverka hur lätt det är att koppla där. Vi ger några tips på hur du kan göra ditt sovrum till en mysig plats.

Städa bort röran

Börja med att gallra bort allt plotter och annan röra. En massa oreda kommer antagligen bara göra dig stressad. Om det är rent och snyggt utan för mycket grejer så är det lättare att somna och dessutom trevligare att vakna. Dela upp det du vill göra dig av med i släng, sälj och ge bort. Det du vill slänga får du åka till återvinningscentralen med. Sälja begagnade saker kan du exempelvis göra på Blocket. Vill du ge bort så finns det flertalet välgörenhetsorganisationer som tar emot begagnade föremål.

Måla om

Vissa färger hjälper till att skänka lugn och ro. Naturfärger som brunt och beige samt blå, grå och grön har man genom tiderna sett som lugnande färger. Anlita en målerifirma i Nacka som hjälper dig måla om i sovrummet. Professionella målare gör att det blir ett perfekt resultat utan för mycket stök och bök.

Nya fräscha textilier

Många använder samma gamla lakan år ut och år in. Unna dig lite nya textilier i sovrummet och byt ut dina gamla sängkläder. När du ändå är igång kan du också byta ut din madrasskydd. Det brukar inte var allt för kostsamt med ett nytt madrasskydd men det gör stor skillnad för hur fräsch ens säng känns. Har du lite mer pengar att spendera kan du också satsa på att köpa nya täcken och kuddar. Tvätta de gamla och skänk dem till välgörenhet.

Inred med växter

Avslutningsvis så rekommenderar vi att du smyckar ditt sovrum med blommor och växter som har en luftrenande effekt. Ampellilja, bergpalm, gullranka, svärmorstunga och dracena är exempel på några växter som renar luften. Även brudorkide är känd som luftrenare, den passar extra bra i sovrum då den renar luften även på natten!