Mattor – ett bra val i bostaden 

Har du problem med att sätta pricken över I:et i din bostad? Känns den opersonlig och tråkig trots att du har köpt exakt de möbler och den inredning du älskar? I många fall så handlar det om att man saknar mattor på golvet. 

Golvet täcker en stor yta och det påverkar i allra högsta grad hur ett rum upplevs och känns. Genom att använda mattor så kan man binda ihop interiören och skapa ett harmoniskt och estetiskt tilltalande hem – som känns personligt och unikt. 

Skapa spänning genom lek med geometri 

Många tänker sig att mattor är mer av ett nödvändigt ont och något som tillhör historien. Idag vill man kanske ha lite mer spartansk och mer stilren interiör i hemmet. Detta ligger inte i motsats till varandra. Tvärtom. Dels så handlar mattor om ett gigantiskt urval där du kan välja mellan en massa olika material, strukturer, storlekar och exempelvis form.

 Det senare är intressant. Att placera exempelvis en rund matta i rummet gör att man kan mjuka upp och skapa ett mer intressant rum. Man bryter av den rådande geometrin och gör att spänning skapas. Detta gäller även vid hem som eftersträvar en mer återhållsam interiör. En matta – eller flera mattor – sätter den där pricken över I:et som många söker. 

Var hittar jag mattor till bra priser? 

Många vill också göra gällande att mattor är väldigt dyra. Sant är att det handlar om en relativt hög kostnad. Vill man ha riktigt bra kvalitet så får man också betala några tusenlappar för en matta. Det finns emellertid också en massa olika butiker och kedjor som säljer mattor och det innebär att man kan hitta fina mattor till riktigt bra priser. 

Mattor från Rusta är ett exempel på där du som kund kan A) hitta ett stort urval och B) inte betala allt för mycket för kvalitet. Ett bra tips är således att börja ditt sökande just där. Antingen i butik eller i deras webbhandel.