Tapetverktyg – lyckas med din tapetsering

Vad hindrar dig från att haka på den senaste – och hetaste – trenden vad gäller inredning? Varför väljer inte även du att sätta upp tapeter på väggarna snarare än att måla om dem? För många är svaret givet: man tycker att tapetsering är ett avskräckande projekt som man ogärna vill ge sig i kast med.

Frågan är om detta stämmer, är det verkligen så pass svårt att tapetsera? Svaret är att en tapetsering idag är enklare än tidigare. Dagens tapeter – exempelvis Easy-Up – gör att man slipper en massa onödigt kladd med klister. Istället för att klistra varje tapetvåd så appliceras klistret direkt på väggen. Detta gör en tapetsering till ett mindre krävande jobb och med rätt verktyg i övrigt så kan de flesta ro projektet i land.

Tapetverktyg såsom tapetkniv, tapetlod, tapetbord, tapetrulle och en tapetborste gör att projektet kan ske utan några större distraktioner och att man även som lekman kan få till ett ganska bra resultat. Det man emellertid måste ha med i beräkningen är att man kan komma att misslyckas.

Rätt tapetverktyg och rätt tillvägagångssätt

Det är en svår konst att tapetsera och i synnerhet gäller detta om det finns en mönsterpassning att ta hänsyn till. Det är inget projekt att stressa sig igenom och där man tror att en kväll – efter jobbet och då barnen lagt sig – kommer att räcka. Nej, man bör räkna med att det åtminstone tar en dag – beroende på rummets storlek – och att man med fördel kan ta pauser för att hämta ny energi.

Faran med att stressa fram ett resultat är att man gör fel – och ett fel sprider sig obönhörligt vidare i hela rummet. Sätter du en våg snett i förhållande till den andra så blir nästa sned, och nästa, och nästa – och så vidare. Att bryta upp och börja om är viktigt.

Man ska även tänka i termer av svinn. Dels så gäller detta för tapeter och dels för tapetverktyg. Se till att beställa någon extra rulle så att du inte riskerar att tapeten inte räcker för hela rummet och se även till att inkludera några extra tapetverktyg i din beställning. I synnerhet tapetknivar behöver du fler än en av: de måste vara riktigt vassa för att jobbet ska bli bra. Och, är ni flera stycken som ska hjälpas åt att tapetsera – se till att det finns tapetverktyg till samtliga så ni slipper låna av varandra.

Överväg professionell hjälp med din tapetsering

Att välja bort att tapetsera är definitivt inget nederlag eller slag mot den egna manligheten. Tvärtom: numera så finns Rot-avdraget som en riktig livräddare i denna fråga.

Genom att använda detta så kan du som privatperson dra av 30% av den totala kostnaden för arbetet som exempelvis en målare lägger ner. Det handlar om att du får bästa tänkbara resultat och hållbarhet till en rimlig kostnad.

Man måste vara helt på det klara med att man klarar av att genomföra en tapetsering på egen hand om man ger sig i kast med projektet – och man ska drivas av lust. Om inte – ja, då tjänar man på att ta professionell hjälp.

Publicerat den
Kategoriserat som Inredning

I Stockholm tar målare hand om såväl små som stora projekt

Njut av ett nymålat hem. Nymålad färg på väggarna kan göra vem som helst glad. Lämna jobbet till en målare i Stockholm som fixar ett bra resultat åt dig.

Man har höga krav på sig själv och sitt hem. Man vill ha ett hem som man stolt kan visa upp och som man inte behöver känna ångest över att andra ska se. I Stockholm är det ofta fullt ös och det är sällan man är ensam hemma. När goda vänner kommer över på fika vill man kunna ha det behagligt och hemtrevligt.

Den behagliga hemmiljön försvinner ganska snabbt när tapeten har börjat släppa från väggen. Kan man klistra tillbaka det själv med klister, eller förstör det mer? Det kan vara bättre att bara anlita en målare i Stockholm och byta ut tapeterna helt.

Målare fixar både färg och tapet

Det bästa med att just ha tapet är att det finns så otroligt många vackra tapeter att välja mellan. Oavsett om det är för sovrummet, köket, hallen, stora rummet eller vilket rum som helst. De finns i olika färger och mönster.

Låter man en målare sätta upp tapeten behöver man inte heller oroa sig att det uppstår några luftbubblor. Tapeten kommer sitta som en smäck. Detsamma gäller om man istället vill måla om i hemmet. Det kommer vara en målning som du trivs med och stolt kan visa upp för dina vänner. Med hemkänslan på topp, så är det alltid hem ljuva hem.

Publicerat den
Kategoriserat som Målning

Mörkläggningsgardiner är toppen för dig som vill sova i ett mörkt rum

Har du svårt att somna om nätterna eller kanske jobbar natt och måste sova på dagen när det är ljust, då är mörkläggningsgardiner det bästa du kan investera i. Inget ljus når dig om du inte vill.

Tänk dig att du kommer hem efter att ha jobbat en hel natt och bara vill falla ner i sängen och sova så många timmar det går. Solen strålar utanför och tränger in genom dina vanliga gardiner eller bryter sig igenom glipan på rullgardinen. Det blir helt enkelt omöjligt att få en blund i ögonen. Det är då i denna situation som du bör ta dig en funderare på om det är läge att skaffa dig ett par mörkläggningsgardiner.

Mörkläggningsgardiner är som en gåva till alla som inte kan sova i ett ljust rum

En eller flera mörkläggningsgardiner kommer troligtvis att förändra din sömn och du kommer sova så mycket bättre. Tack vare att du sover bättre kommer din dag att bli mer förnöjsam och du går genom livet på mycket lättare steg än om du konstant är helt slut på grund av för lite sömn.

För att du ska kunna sova gott och kroppen ska kunna återhämta sig ordentligt är det viktigt att du ser till att det är möjligt. Mörkläggningsgardiner kan vara ett knep, andra kan vara att träna ordentligt så kroppen är lite trött i musklerna. Då gör det lättare att koppla av i hjärnan också. Det är hypofysen som gillar att det är mörkt.

Publicerat den
Kategoriserat som Inredning

Mysigt vardagsrum med braskaminer från Göteborg

Är det något som fattas i hemmet, men du kan inte sätta fingret på vad? Föreställ dig en braskamin på den perfekta platsen. Känns det bättre nu? Om ja, välj bland braskaminer i Göteborg.

Är du sugen på att skaffa en braskamin till ditt hem? Vill du ha den där känslan som den levande elden ger en? Det är alltid ett bra val att skaffa en braskamin, för oavsett om du ska sälja eller ha kvar boendet, så höjer den värdet. Den höjer även levnadsstandarden väldigt mycket. Det finns de företag som fokuserar på att sälja braskaminer. Givetvis har de bra märken, och säljer braskaminer av riktigt hög kvalité. Väljer du att köpa din braskamin i Göteborg kan du även få hjälp med installationen. Det är något man aldrig ska göra själv.

Braskimer för värme och miljö

En sak som motiverar väldigt många är pengar och miljön. Om du skaffar en braskamin kan dessa gå hand i hand, då du nämligen kan hålla nere på elkostnaderna. Att elda med trä är långt ifrån lika dyrt som direktverkande el, dessutom är det som sagt väldigt miljövänligt. I alla fall om man använder sig av de nya, moderna braskaminerna. Med dem, och om man eldar rätt, så kan man släppa ut upp till 50 % mindre föroreningar. Det är väldigt mycket. Dessutom får ni fram den mysiga känslan som ett braskamin ger. Ofta är den placerad i vardagsrummet så man får njuta av den längre tid av dygnet.

Publicerat den
Kategoriserat som Inredning

Målare i Stockholm ringdes in akut

När det är minst läge för problem har de en förmåga att dyka upp. Det var vad som hände Lars när han skulle fixa till den stora ladan inför frugans 60-årsfest. Då behövdes en målare i Stockholm.

Telefonen ringde och Lars rusade dit för att svara. Varför han haft så bråttom var inte något han kunde förklara senare när han satt där med foten i högläge. När han kommit runt ett hörn gled mattan undan. Han föll och hörde hur något small till, som han senare skulle få veta var hälsenan som gått av.

Vad skulle han nu göra? Ladan skulle målas och fixas inuti och han var satt ur spel. Förtvivlad ringde han till sin bror som genast hade en lösning. Han skulle ringa till en målare i Stockholm och be om hjälp.

Målare blev hjälte i Stockholm

De hade tur och firman gav ok att han tog hand om jobbet. Lars förklarade för målaren vad han tänkt och frågade om det kunde göras. Absolut, sa målaren. De skulle skriva grattis och hennes namn på ena väggen på en bakgrund av guldfärg.

Första jobbet skulle bli att måla själva guldväggen. Sedan skulle målaren ta fram en mall som de kunde måla i för att få texten rak och snygg. Lars lät honom få full frihet att ta hand om projektet. Slutresultatet var bättre än förväntat och nu var Lars glad att det blivit som det blivit. Han kunde till och med erkänna att han inte kunde ha gjort det bättre själv. Läs mer om måleri på den här hemsidan: målarenstockholm.se

Kontorsinredning som passar ert företag

Skulle inredningen på kontoret behöva uppdateras? Man ska inte behöva skämmas när man tar emot kunder på företaget. Satsa på en kontorsinredning som höjer ert kontor till det bättre.

Utseendet på företagets lokaler är inte direkt vad man skulle kunna kalla för modern kontorsinredning. När ni köpte företagslokalen och drog igång er egen firma så hade den förra ägaren inte bytt ut inredningen på flera årtionden. Det är inte ofräscht på något vis, absolut inte. Det är tvärtom en mycket välskött och fräsch lokal. Det är bara det att inredningen skulle behöva uppdateras en hel del. Ni har nu ägnat det senaste året åt att jobba in er tillsammans på kontoret. Ni har inte haft tid att tänka på inredning förrän nu.

Låt kontorsinredningen spegla vilka ni är

Ni vill att era kontorslokaler ska spegla vilka ni är och vad ni erbjuder. Ni vill kunna välkomna era kunder och andra besökare med stil och elegans. Det ska kännas varmt och välkomnande när man stiger in i era rum på kontoret. Ni har börjat få fler och fler kunder det senaste året och vill gärna börja ha fysiska kundbesök. Fåtöljer i foajén där kunderna kan vänta tills ni kan ta emot dem, är också något som ni önskar ha. Ni behöver anlita en firma som arbetar med just kontorsinredning för att få hjälp att färdigställa kontoret precis så som ni vill ha det. Det kommer bli en miljö för alla att trivas i, kunder såväl som ni själva.

Publicerat den
Kategoriserat som Kontor

Förbered dig på en fantastisk golvslipning i Göteborg

Bor du i Göteborg och vill göra en golvslipning? Vill du att din lägenhet ska få sig ett ordentligt lyft? Har du någon gång funderat på att slipa dina golv i din gamla villa eller lägenhet? 

Det är mer effektivt att göra en golvslipning än vad du kan tänka dig. Ett golv låter ju inte så otroligt inspirerande att renovera eller piffa till, men det är just vad du ska göra om du vill höja värdet på ditt boende. Du som bor i Göteborg och har förmånen att ha riktigt gedigna trägolv bör inte tveka en sekund. Att få dem slipade kommer göra att du känner det som om du flyttat in i ett nytt boende. Ett slipat trägolv känns både mjukt och varmt under foten. Det kommer kännas riktigt skönt att trippa omkring på bara fötter varje morgon när du vaknar och ska ut i köket för att ta en morgonfika.  

Golvslipning i Göteborg är på tapeten igen

Det går alltid i vågor när de gäller vad som är populärt att ha på sina golv och nu är det dags för det naturliga och ursprungliga att få fäste igen. Bort med alla linoleummattor och heltäckande dito. Det är dags att det som legat under ytan får komma fram ordentligt så du kan ta dig en titt på det och bestämma om du vill ha det kvar eller täcka över det med ett annat riktigt bra material. Att slipa dina golv är en investering som du kommer kunna få njuta av länge.

Mer om golvslipning: golvslipninggöteborg.com

Kom i kontakt med din inredare i Stockholm.

För den som vill ha riktigt hög klass på sin heminredning eller på företaget, kontakta din inredare i Stockholm. Särskilt om det är homestyling för att du behöver stagea inför en försäljning.

Man behöver inte gå över ån efter vatten om man söker efter en professionell inredare med säte i Stockholm. Med bred kunskap om allt inom inredning för både hem och företag, kan du känna dig trygg att du får den inredning som du hade tänkt från början. Få hjälp med allt från färg och form till ljussättning av lokalen och val av detaljer. Står du inför en försäljning av din bostad, kan smart homestyling öka värdet på hemmet. Med fokus på rätt detaljer och genom att lyfta fram det som gör huset eller lägenheten extra attraktiva, kan en duktig inredare skapa magi inför en försäljning.

Inredare för förnyelse eller försäljning- inga problem.

Går du med inredningsplaner kan du redan nu ta kontakt med din inredare i Stockholm för att få råd och tips för vad du skulle kunna göra för att få ditt hem ännu trevligare. Ofta kan inredningsfirman göra ett hembesök först och sedan utifrån dina önskemål skapa en plan för hur en tänkt styling skulle kunna se ut. När du sedan är nöjd med förslaget kan man ofta bestämma en tid för när arbetet ska utföras. Gäller det homestyling inför en försäljning kan man även boka tid för fotografering så att du kan lägga ut bilder senare. Ibland är det bara det där lilla extra som krävs.

Publicerat den
Kategoriserat som Inredning

Inredningsföretag i Stockholm.

Få av oss har det naturligt i oss att inreda hemmet eller kontoret på ett smakfullt sätt.
Det är därför det finns inredningsföretag i Stockholm som kan hjälpa dig eller ditt företag rätt.

Att ett kontor eller en konferenslokal är smakfullt inrett, ger ett gott intryck till utomstående som besöker ert företag, plus att det bidrar till trivseln. Det finns lite saker du kan tänka på när du inreder lokalerna och innan du kontaktar ditt inredningsföretag i Stockholm Fundera på vilken stil ni vill ha på inredningen och vad syftet med lokalen är. Vilka färger vill ni ha på möblerna och vilken atmosfär ska de som vistas i rummet bjudas in till? Det gör det lättare för inredningsexperten att hjälpa er på bästa sätt. Skickliga inredningsproffs kan snabbt analysera vad som behöver göras på ett företag för det där lilla extra.

Från analys till genomförande hos inredningsföretag med fingertoppskänsla.

Allt kan skräddarsys enligt era önskemål. Inredningsföretaget kommer först att göra en analys av vad ni vill ska göras och sedan lägga upp en budget som sedan presenteras för er tillsammans med en plan. Ni kan själva bestämma vilket koncept inredningen ska ha, eller be inredningsföretaget ta fram ett koncept som passar er. När detta har godkänts av er så börjar själva genomförandet där det logistiska ses över och inköpen görs. Efter att monteringen är gjord på plats så görs en avstämning och en uppföljning bokas. Under uppföljningen får ni chans att ge feedback på det utförda arbetet.

Publicerat den
Kategoriserat som Inredning

I Stockholm kan du hitta din braskamin

Hitta braskamin i Stockholm! Design och kvalitet ger dig komfort utan dess like. Vill du ha en platsbyggd eller fabrikstillverkad braskamin till ditt hus, hittar du det lätt i Stockholm.

Bor du i Stockholm och är lite sugen på att installera en braskamin kan du ta och titta hit. Det finns så många goda anledningar att installera en braskamin. Har du en flott villa eller ska till att bygga nytt kan du vara säker på att du får det där lilla extra om du låter installera en kamin. Men det går lika bra att installera en i den lilla sommarstugan eller i torpet utanför stan.

I Stockholm kommer du att finna den braskamin som vinner ditt hjärta. Här finns hur mycket som helst att välja på. Om du söker kommer du att hitta precis den som passar perfekt.

En braskamin för årets alla dagar

Att låta tillverka en platsbyggd braskamin är inte det sämsta. Du kommer kunna njuta under årets alla dagar och under livets alla år. Stilla sjunka ner i din favoritfåtölj eller krypa upp i familjens gemensamma soffa. På alla släktens träffar kommer det att bli krig om vem som får goaste platsen och till julen sprakar det och fräser det mysigt i bakgrunden till alla julprogram.

På sommaren kan det vara lika gott med en eld som sprakar när regnet skvalar utanför och du sitter med en god bok och en kopp te. Så vem kan säga nej till en braskamin i Stockholm?