Golvslipning i Stockholm – visa upp parketten

Om du upptäcker ett parkettgolv som täckts av en heltäckningsmatta, kan du känna dig som en vinnare. Anlita en firma som utför golvslipning i Stockholm.

I mitten av 1900-talet upplevde heltäckningsmattor sin storhetsperiod. Det hände till och med att något slitna parkettgolv täcktes över med tjocka heltäckningsmattor. Ett helgerån för en estet! Men tack och lov har parkettgolv fått en renässans. Golven slipas om och mattorna körs på soptippen.

Du har köpt en stor villa i Stockholms skärgård. Några skulle nedlåtande kalla din villa med glasveranda för en grosshandlarvilla. Det kan du leva med. Däremot tycker du inte om din villas olika golv. Hur man har kunnat täcka över golvet i fiskbensmönster med en matta begriper du inte. Du finner dock på råd och kontaktar en firma som har experter på golvslipning i Stockholm.

Golvslipning i Stockholm – ge golven lyster

En erfaren golvslipare kommer på besök. Han ser direkt potentialen hos din villas golv. Det nyupptäckta parkettgolven har en del skavanker. I ett tidigare öppet liv har det slitits av vassa klackar och skosulor med gruskorn. Några parkettstavar kring radiatorer har vattenskadats. Och på flera ställen finns klistermärken från en heltäckningsmatta. Golvlister och trösklar bör bytas.

Firman som utför golvslipning i Stockholm lämnar offert på hela arbetet. De byter ut skadade stavar och tillverkar nya i sin egna verkstad. Matsalen får nya trösklar och golvlister. Golvsliparen är noga med att föra slipmaskinen över parketten på rätt sätt så att stavarna inte skadas eller repas. Efter att golvet slipats blir det behandlat med hårdvax. Läs mer om golvslipning på denna sida: https://www.golvsliparnastockholm.nu/

Publicerat den
Kategoriserat som Golv