Persienner ger bättre sömn i Stockholm

Många har svårt att sova när solen lyser in genom sovrumsfönstret. Men det går att åtgärda. Ett sätt är att sätta upp persienner i lägenheten i Stockholm.

Anders och Anna skulle flytta in i sitt första gemensamma hem. Något som de båda längtat efter. Allt hade bara varit roligt och kärleksfullt och ingen av dem kunde ha förutspått att det skulle dyka upp så många meningsskiljaktigheter. Något som dock är omöjligt att förhindra, särskilt om de båda haft eget boende tidigare.

Vems möbler ska få följa med till det nya hemmet? Kan hon stå ut med hans gamla fåtölj och kan han förlika sig med att ha ett rosa sovrum? Det finns många frågor som kan dyka upp. Vissa kan kanske vara förutsägbara medan persienner eller rullgardiner är mer otippade att bli diskussionsobjekt. Men det är det definitivt i deras fall. Särskilt för Anders.

Persienner för mindre mörker

Anna vill gärna ha rullgardiner då hon tycker att det är betydligt snyggare. De skulle faktiskt kunna ha mörkläggningsgardiner som ser ut som en vanlig gardinkappa. Men där säger Anders stopp. Han vill inte ha det kolsvart i rummet. Det tycker han känns mycket obehagligt. Han vill att konturer ska framträda när han vant sig vid det mörker som lagt sig. Han vill se om det finns någon mer där inne, men det säger han inte högt.

Då det visar sig att Anna inte bryr sig så mycket om själva mörkeraspekten i rummet kan de till sist komma fram till att de ska hitta en tillverkare av persienner i Stockholm som de kan beställa av. Persienner fungerar nämligen bättre för Anders som gillar när det strilar in lite ljus från gatlyktor utanför. Samt att han vet när morgonen kommer eftersom solstrålarna letar sig in genom persiennernas små glipor.